Učetverostručila se naplata: 524 dužnika uplatila 28 milijuna kn

Bez autora
Aug 12 2012

Polako ali sigurno, objava liste poreznih dužnika daje konkretne rezultate. Kako su izvijestili iz Porezne uprave do jučerašnjeg dana porezni obveznici s liste na ime svojih poreznih dugova uplatili su više od 28 milijuna kuna. Tako je 126 dužnika izbrisano s liste, jer su u potpunosti podmirli svoje dugove. Uplatili su 10,3 milijuna kuna. Daljnjih 398 dužnika je uplatama svoj umanjilo, a na taj način prikupljeno je oko 17,7 milijuna kuna. Valja primjetiti kako se tempo podmirivanja poreznih dugova znatno ubrzao. Kako je prije nekoliko dana izvijestila šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec, u prvih 8 dana nakon objave registra prikupljeno je 8 milijuna kuna. U narednih nekoliko dana taj iznose se gotovo učetverostručio, a može se pretpostaviti i kako je tome kumovala najava Nade Čavlović Smiljanec kako će DORH uskoro početi kazneno goniti dužnike s liste...

Učetverostručila se naplata: 524 dužnika uplatila 28 milijuna knPolako ali sigurno, objava liste poreznih dužnika daje konkretne rezultate. Kako su izvijestili iz Porezne uprave do jučerašnjeg dana porezni obveznici s liste na ime svojih poreznih dugova uplatili su više od 28 milijuna kuna.

Tako je 126 dužnika izbrisano s liste, jer su u potpunosti podmirli svoje dugove. Uplatili su 10,3 milijuna kuna. Daljnjih 398 dužnika je uplatama svoj umanjilo, a na taj način prikupljeno je oko 17,7 milijuna kuna.

Valja primjetiti kako se tempo podmirivanja poreznih dugova znatno ubrzao. Kako je prije nekoliko dana izvijestila šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec, u prvih 8 dana nakon objave registra prikupljeno je 8 milijuna kuna. U narednih nekoliko dana taj iznose se gotovo učetverostručio, a može se pretpostaviti i kako je tome kumovala najava Nade Čavlović Smiljanec kako će DORH uskoro početi kazneno goniti dužnike s liste.

- Imamo podatke o poreznim obveznicima kod kojih postoje elementi za kazneno djelo utaje poreza. To su u prvome redu oni porezni obveznici koji su cijeli niz godina osnivali lance poduzeća i zlorabili svoje ovlasti kao vlasnici društva, kao i oni porezni obveznici, odnosno, građani koji su stjecali imovinu velike vrijednosti – rekla je Smilajnec i pritom potvrdila kako je zbog toga održan niz sastanaka s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik